Előszoba kialakítás egyedien :)

Előszoba kialakítás egyedien :)

Előszoba egyedien

A család az előszobából indul el, illetve oda lép be, ha hazaérkezik. Ezért tervezéskor legfőbb szempont minden ezzel járó tevékenység kényelmessé tétele, illetve használati tárgy célszerű elhelyezése.

Kérdés tehát, hogy fontos-e az előszoba?

Sokan úgy gondolják nem fontos. Már az építészeti tervezés során „mostohagyerekké” válik az előszoba. Kevés figyelmet fordítanak rá, minimális méretűre, túl szűkre és funkcionálisra tervezik.

Pedig ez a helyiség fontos, mert az előszoba az első benyomás otthonunkról.

Olyan, mint a kézfogás. A lakás helyiségei közül lényegtelennek tűnhet, de korántsem az! Fontos, hogy megfelelő pakolófelületekkel lássuk el, megkönnyítve az érkezést, indulást vagy a vendégek fogadását.


Nem elég, ha csupán funkcionálisan működik jól. Ideális esetben az előszoba a lakás egészének eszenciája. Belsőépítészeti elemekkel fejezi ki mindazt a stílust, ami a lakás egészére jellemző.

Persze fontos a funkció. Feltétlen szükség van az előszobában kabát és cipőtárolóra, valamint egy tükörre, amibe indulás előtt még egy utolsó pillantást vethetünk. Ezen kívül praktikus és kényelmes, ha az előszobában le is lehet ülni, netán a táskát, csomagokat is le lehet tenni.
Az előszobát általában többen is használják egyszerre, így nem szerencsés, ha ez a legkisebb helyiség a lakásban.

Bár mindez nélkülözhetetlen, de korántsem elég. Az előszobának ki kell fejeznie egyéniségünket és otthonunk hangulatát. Figyelemfelkeltőnek, akár kissé színpadiasnak is kell lennie. Kíváncsivá kell tennie a belépőt. Milyen lehet a lakás többi része? Fókuszponttal kell rendelkeznie, ami magára vonja a figyelmet.

Egy beépített, előszoba szekrény nagyon hasznos lehet, hiszen nem csak megfelelő tárolókapacitással ruházhatja fel az előszobát, hanem az ajtóknak köszönhetően a benne található ruhadarabokat elrejthetjük a  kíváncsi szemek elől.

Stílusos belépő! Tipp a tökéletes és egyben jól kihasznált előszoba kialakítására

Abban rögtön megegyezhetünk, hogy nagyon fontos otthonunkban előszobánk tökéletessége. A hely, ahova megérkezünk és a hely, amit utoljára látunk, mielőtt dolgunkra indulnánk. Vendégvárás kapcsán pedig hatványozottan igaz ez, hiszen sokkal jobb érzéssel kopogtatnak be hozzánk ismerőseink, ha kellemes és hangulatos előtér köszönti őket.

Ahogy minden más helyiségben, az előtérben is az okos térkihasználás a legfontosabb. A többfunkciós bútorok itt aztán tobzódhatnak kedvükre. Például egy felnyitható pad a cipőknek és a cipőhúzásra, vagy egy magasra szerelt polc a függőleges felület minél jobb kihasználására. Már csak a különböző elemek színének összhangját kell a lehető legjobban megválasztanunk.