Hálószoba trendek 2020-ban

Hálószoba trendek 2020-ban

Mik  az idei év legmenőbb hálószoba trendjei?

 

A hálószoba a ház egyik legintimebb helyisége, ahol általában a legtöbb időnket töltjük – következtetésképpen ez az a szoba, amely leginkább tükrözi egyedi ízlésünket és stílusunkat. Persze nemcsak a személyes preferenciák játszanak szerepet abban, hogy nézzen ki a hálónk, hanem a trendek is – 2020-ban pedig búcsút inthetünk a tavalyi divatnak nemcsak a ruhák, de a lakásdekor területén is, hiszen megérkeztek a legújabb irányzatok, kettőt be is mutatunk, ami idén igazán stílusosnak számít majd a lakberendezők szerint.

 

Puha és természetes anyagok

Idén az egyik fő trend arra helyezi a hangsúlyt, hogy a belső terek, mint a hálószoba, segítsen abban, hogy jól érezzük magunkat, ezért a kellemes légkör megteremtése válik fontossá. A hálószoba az a hely, ahol pihenni, kikapcsolódni, és feltöltődni lehet a stresszes napok után, és ahol a ház barátságosságát a leginkább ki lehet alakítani. Az anyagok ebben pedig kulcsszerepet játszanak: minél több a természetes összetevő, amelynek jó a tapintása is, annál jobban érezzük magunkat az adott bútorok és használati tárgyak között, hiszen harmonikus érzetet biztosít majd számunkra.

 

Multifunkcionalitás

A természetes anyagok és szövetek mellett nagyon fontos, hogy a berendezések sokoldalúak legyenek, és ne csak dekoratívak, hanem rendelkezzenek funkcionalitással is. A hálószobák manapság hely hiányába sajnos egyre kisebbek, ezért a bútorok kialakításának alkalmazkodnia kell a helyhez és a körülményekhez. Ezért válnak egyre népszerűbbé ismét az összecsukható fekhelyek, amelyek nemcsak ágyként, de kanapéként is szolgálhatnak, valamint a több részből álló szekrények és bútorok.

Tapétával otthonosabb

A természetes anyagok és szövetek mellett a tapéták ismét hódítanak majd 2020-ban, melynek oka, hogy nemcsak dekoratív vonzerővel rendelkeznek. A dekoráción túl ugyanis a megfelelő tapéta extra mélységet és kényelmet kölcsönöz minden szobának. Emellett összhangot is teremt majd ha a tapéta színét az egyéb berendezésekhez igazítod majd, ezzel egységes stílust teremtve hálószobádban.

Tükrös felületek

Ez a trend ismét az anyagokra és bevonatokra vonatkozik, ám ebben az esetben az üvegezett és tükrözött felületekre. A tükrök, az üveg, a króm tökéletesen illenek a hálószobába, és nemcsak elegáns és modern kinézetet csempésznek majd a helyiségbe, hanem tágasabb látszatot is eredményeznek, amivel csalhatunk egy kicsi, ha egy aprócska szobáról van szó.

És most nézzük a színeket:

A jövő év színei sokkal visszafogottabbnak tűnnek már most, mint az ideiek voltak. A harsányabb színek is képviseltetik magukat, de ezek inkább a nyugtató, barátságos árnyalatok, mint amilyen a nap-sárga vagy a méregzöld. Emellett jellemzőek a hamvas, a szürkés színek és a neutrális tónusok.